maanantai, 5. syyskuu 2011 (ohje vanhasta blogista)
Hyytelökakku on kätevää tarjottavaa, koska sen voi tehdä kokonaan
valmiiksi edellisenä päivänä. Meillä ainakin tuntuu juhlapäivänä
riittävän kaikenlaista puuhaa muutenkin.
Valkosuklainen hyydykekakku
Pohja:
100g voisulaa
200g digestive- keksejä
* Sulata voi ja rouhi keksit murusiksi. Sekoita ainekset ja painele seos leivinpaperin päälle irtopohja vuoan pohjalle
Täyte:
5 dl rahkaa tai maustamatonta jogurttia (tein kaksi kakkua johon
toiseen tuli hyla rahkaa laktoosi-intolerantikkoja varten ja toiseen
tavallista turkkilaista jogurttia)
3 dl vispikermaa
1/2 sitruunan mehu
4tl liivatejauhetta tai 8 liivakkoa
200 g valkosuklaata
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle pakastevadelmia tai muita marjoja sekä hyytelösokeria ja vettä (hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan 1 annos)
* Laita liivatteet likoamaan pakkauksen ohjeen mukaan (itse käytin liivatejauhetta)
* Sulata valkosuklaa
* Vaahdota kerma ja sekoita siihen jogurtti, vaniljasokeri ja suklaasula
* Sulata liivate (3o sekuntia mikrossa) ( jos käytät liivatelehtiä,
kuumenna sitruunamehu ja sulata liotetut liivakot mehun sekaan)
* Seokoita joukkoon sitruunamehu
Itse en lisännyt vaniljasokerin lisäksi muuta sokeria, sillä valkosuklaasta tuli mielestäni riittävästi makeutta
* Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä vähintään kaksi tuntia ennen kuin lisäät päälle marjat.
* Kun kakku on riittävän hyytynyt, asettele jäiset marjat kakun
päälle ja valmista kiille hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan.
Valuta kiille hiljallen marjojen päälle lusikalla ja laita kakku
jääkaappiin. Anna kakun hyytyä vähintään neljä tuntia, mieluiten yön
yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, ihanaa kun kommentoit!