torstai, 25. elokuu 2011 (ohje vanhasta blogista)
Tuli äkillinen makeanhimo ja yksi äiti-kaveri lapsineen oli tulossa lyhyellä varoitusajalla kylään.
Suklaakakku mikrossa
100 g voita
2 munaa
1 dl sokeria
0,9 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
- Sulata ja jäähdytä voi.
- Sekoita munat ja sokeri.
- Lisää voisula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
-
Voitele mikronkestävä vuoka ja paista kakkua 2,5-3 minuuttia täydellä
teholla (800W) Meidän mikron tehot loppui 750W:n, joten paistoin
nelisen minuuttia.
Kakku nousee reilusti paistamisen aikana! Kakku on hyvää mehevänä, ja saa jäädä keskeltä kosteaksi.
Tarjoa kakku jäätelön tai vaniljakastikkeen ja marjojen kera.
Jäähdytä kakku kunnolla ennen tarjoilua.
Oli kyllä näin
simppeliksi ihmeen herkkua! -ja kuten suklaakakut yleensä, tämäkin oli
melkein parempaa seuraavana päivänä. Ainoa hankaluushan tässä oli se,
että vielä olisi pitänyt malttaa odottaa kakun jäähtymistä :D .
Suosittelen,
mikäli aikaa on vain kymmenen minuuttia, ja jotain pitäisi keksiä.
Mietin että joukkoon voisi hyvin laittaa pähkinöitä tai suklaapaloja tai
jotain muita sattumia, ja ehkä vaikkapa hitusen vielä enemmän
vaniljasokeria, en tiedä, kuinka taikina semmoiseen suhtautuu, mutta
ainakin voisi ehkä joskus kokeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, ihanaa kun kommentoit!