torstai 1. tammikuuta 2015

Pullataikina


Pullataikina:

5 dl maitoa
50g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa (käytin tällä kertaa tuorehiivaa)
2tl suolaa
2 dl sokeria
1 muna
1 rkl kardemummaa
n. 15dl vehnäjauhoja
150 g voita
* Lämmitä maito käden lämpöiseksi (jos käytät kuivahiivaa, maidon pitää tuntua kuumalta, ja olla yli 42 asteista)
* Liota hiiva maitoon (kuivahiiva sekoitetaan osaan vehnäjauhoja)
* sekoita maitoon muna, sokeri, suola ja kardemumma
* sekoita jauhoja vähitellen taikinaan, niin että siitä tulee sopivab pehmeää, mitä pehmoisempi, sitä parempi. Lisää pehmeä voi ja alusta taikina tasaiseksi käsin.
* Anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia 
* Leivo pulliksi haluamallasi tavalla, kohota, ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 15- 20 minuuttia, pitkoa 200 asteessa 20-25 min, ja bostonkakkua 200 asteesssa uunin alatasolla 25-35 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!