maanantai, 7. toukokuu 2012 (ohje vanhasta blogista)
Iloiset pikkupizzat
Taikina:8 dl kuumaa vettä
2 tl suolaa
16 tl (vajaa 3pss) kuivahiivaa
n. 1 dl öljyä
n. 15 dl vehnäjauhoja ( unohdin mitata jauhot, laitoin niitä "sopivasti" ;) )
* Liota suola kuumaan veteen, sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja sekoita jauho-hiivaseos veteen.
* Alusta jauhoja taikinaan kunnes siitä tulee pehmeää ja kimmoisaa. Lisää alustamisen loppuvaiheessa öljy. Alusta käsin kunnes taikina itroaa käsistä.
Jauhelihatäyte:
n. 1 kg broilerin jauhelihaa
suolaa, pippuria, currya, paprikajauhetta
1 tetraprk tomaattimurskaa, pizzamaustetta
* Paista jauheliha ja mausta maukkaaksi. Sekoita kypsän jauhelihan joukkoon tomaattimurska ja muutama ruokalusikallinen pizzamaustetta ja anna lihan porista ja hautua hiljalleen n. 15 minuuttia levyn ollessa 1/6 tai 2/6 asennossa
Lisäksi pizzoihin:
1 tetraprk paseerattua tomaattia maustettuna pippurilla ja pizzamausteella
kirsikkatomaatin puolikkaita, paprikasiivuja, oliiveja, juustoraastetta
* Vaivaa taikina osissa jauhotetulla pöydällä. Leikkaa siitä pieniä sämpylöitä ja pyörittele palloiksi.
*Taputtele taikinapallot pikkuisiksi pizzoiksi ja asettele uunipellille.
* Levitä pikkupizzoille paseerattu tomaatti, jauhelihatäyte ja juustoraaste. Asettele juustoraasteen päälle oliiveista, tomaatista ja paprikasta hymyileviä naamoja.
Paista 225 asteessa 10-15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, ihanaa kun kommentoit!