sunnuntai, 11. joulukuu 2011 (ohje vanhasta blogista)
Meillä oli ihanat juhlat serkkujen kesken.
Lounaan jälkiruuaksi oli tiramisua. Naminami!
•Marsalan sijaan kostutusliemeen voit käyttää esimerkiksi manteli- tai kahvilikööriä
Lounaan jälkiruuaksi oli tiramisua. Naminami!
Italialainen tiramisu
8 annosta
2 1/2 dl espressoa
|
1/2 dl viiniä (marsala)
|
5 kpl munaa
|
1 dl sokeria
|
500 g mascarponejuustoa
|
200 g savoiardikeksejä/sokerikakkupohjaa paloina
|
Pinnalle |
1/4 dl kaakaojauhetta
|
* Valmista espresso- kahvi. Mausta jäähtynyt kahvi marsalalla.
* Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota.
* Sekoita keltuaisvaahtoon mascarpone. Lisää joukkoon valkuaisvaahto kevyesti nostellen.
* Kasta
yksitellen puolet kekseistä maustettuun kahviin ja asettele ne vuoan
pohjalle sokeripuoli ylöspäin. Levitä päälle puolet juustoseoksesta.
Toista keksi-mascarpone kerrokset.
* Hunnuta tiramisu kaakaojauheella teesihdin avulla ja anna jälkiruoan tekeytyä jääkaapissa parista tunnista vuorokauteen.
•Savoiardi-keksit voit korvata kahden munan sokerikakkupohjalla, jonka revit paloiksi ennen kostutusta.•Marsalan sijaan kostutusliemeen voit käyttää esimerkiksi manteli- tai kahvilikööriä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, ihanaa kun kommentoit!