Siman olen vuosia tehnyt tällä ohjeella:
SIMA
4 l vettä
3 sitruunan mehu, ja yhdestä hyvin juuriharjalla pestystä kuori kuorimaveitsellä kuorittuna
250 g fariinisokeria
250 g sokeria
1/5 tl hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan (jolloin neste pitää olla kuumempaa)
- mittaa kaikki aineet kattilaan tai ämpäriin ja anna olla seuraavaan päivään huoneen lämmössä.
- pullota seuraavana päivänä siivilöity juoma. laita jokaiseen
pulloon pohjalle 1tl sokeria ja pari rusinaa. Rusinoista näkee, kun sima
on kypsää: ne nousevat pullon pintaan.Laita pullot kylmään käymään.
valmistuu 2-3 päivässä
- Jos siman teko viivästyy niin jätä pullot huoneenlämpöön, jolloin
sima kypsyy nopeammin. Laita pullot kylmään viimeistää pari tuntia ennen
tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, ihanaa kun kommentoit!