perjantai 2. tammikuuta 2015

Kaneliässät

Lasten kanssa tehtiin jouluksi ässiä. Ne kuuluivat lapsuuteni jouluun, ja muistan että erityisesti Vaarini piti ässistä kovasti.


Kaneliässät (2 pellillistä)
(äidin vanhasta keittokirjasta)

125 g pehmeää voita
2 dl sokeria
3 munaa
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
5 1/4 dl vehnäjauhoja
Kanelisokeri - seosta ( noin 1 dl sokeria ja 1/2 tl kanelia)

* Vaahdota voi ja sokeri valkeaksi vaahdoksi
* Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan välillä sekoittaen
* Yhdistä jauho, leivinjauhe ja kaneli, ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
* Anna taikinan kovettua jääkaapissa vähintään tunti
* Leivo jauhotetulla pöydällä taikinasta sormen paksuisia pötköjä. Leikkaa pötköstä noin 10 cm pätkiä. Pyörittele pätkät kanelisokeri- seoksessa ja taivuta ne uunipellille s- kirjaimen muotoon
* Paista 175 asteessa 10 minuuttia







Lasten kanssa leipoessa parasta on, kun kaikista pikkuleivistä tulee takuulla uniikkeja ja käsintehdyn näköisiä. Tykkään leivonnaisten rouheasta ulkonäöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!