maanantai, 5. syyskuu 2011 (ohje vanhasta blogista)
Pikkuleipätaikina:
125 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
3 ½ rkl sokeria
4 tl perunajauhoja
1 ¾ dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria
* Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos muutamassa erässä taikinaan. Kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa ainakin tunnin verran.
* Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla kuvioita.
* Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 5-8 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä
* Sekoita kattilassa keskenään sokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuaiset. Kuumenna vispilällä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä jääkaapissa.
* Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.
* Levitä täytettä keksin päälle noin keksinpaksuinen kerros (käytin pursotuspussia, jolla homma hoitui kätevästi). Laita päälle toinen pikkuleipä ja purista varovasti yhteen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, ihanaa kun kommentoit!