keskiviikko, 6. huhtikuu 2011 (ohje vanhasta blogista)
Tänään tein piirakkaa äitilapsipiiriin. Ohjeesta tulee aika paksu piirakka 60 centtisen uunin uunipellille, jos liesi on 50 cm leveä, ohjeesta voi tulla kaksikin pellillistä. Alun perin ohje on suurkeittiöissä käytettäviin pelteihin, joka on noin 1,5 kerainen tavalliseen uunipeltiin verrattuna.
Porkkanapiirakka
POHJA:
5 munaa
4 dl sokeria
350g voita sulatettuna
6,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
n. 6 dl hienoksi raastetuua porkkanaraastetta
- Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi
- sekoita tosessa kulhossa jauhot, sooda ja kaneli sekä lopuksi porkkanaraaste
- lisää muna-sokerivaahtoon voisula ja jauhoseos. sekoita tasaiseksi
- Kaada taikina unnipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa alatasolla n. 40- 45 min (minun uunillani, paistoin epähumiossa keskitasolla, kypsää tuli 35 minuutissa, joten loppuajan on syytä vahtia, ettei pala)
KUORRUTUS:
Tein yhden 60 cmx60 cm uunipellillisen joten pienensin ohjetta noin 2/3, jolloin kuorrute riittää hyvin pellilliselle, eikä tule liian paksu. Suluissa pienennetyt määrät.
200g (130g) olympia- sulatejuustoa
100g (70g) voita sulatettuna
300g (200g ) tomusokeria
1 rkl ( 2/3 rkl ) vaniljasokeria
- Vispaa sekaisin sulatejuusto ja voisula
- Lisää sokerit ja vispaa kuohkeaksi
- levitä kuuman piirakan päälle ja koristele nonparelleilla heti levityksen jälkeen, kuorrute jähmettyy aika pian
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, ihanaa kun kommentoit!