keskiviikko, 11. tammikuu 2012 (ohje vanhasta blogista)
Minun jouluuni kuulu aina joku suklaaleipomus. Tämä ja sacherkakku ovat vuorottelevia suosikkejani, tänä vuonna oli tämän pähkinäisen kakun vuoro. Koristeluun en panostanut kun sähkökatkos tuli juuri, kun sain kakun uunista tapaninpäivänä.Onneksi olin tehnyt kuorrutuksen valmiiksi sillä aikaa kun kakku oli uunissa.
Meillä ei tosin sähköt olleet poikki kovin kauaa kuten monilla muilla, yhden iltapäivän verran vain. Liekö auttanut, kun viimekesänä uusittiin kylällä kaikki sähkötolpat.
No, asiaan. Ohje on alunperin Ihana suklaa- nimisestä aika vanhasta keittokirjasta.
Pekaanipähkinä- suklaakakku
Pohja:
215 g tummaa suklaata
90 g voita
5 munaa
180 g hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
90 g vehnäjauhoja
½ tl suolaa
¾ tl leivinjauhetta
3 rkl smetanaa
·
* * sulata voi ja suklaa kattilassa
· * Laita
munat, sokeri ja vaniljasokeri suureen astiaan vesihauteeseen. (itse
käytän höyrykattilaa). Vatkaa kunnes seos on paksuuntunut ja
kaksinkertaistunut. Lisää joukkoon suklaaseos
· *
Siivilöi jauhot, suola ja leivinjauhe hyvin. Lisää jauhoseos varovasti
suklaaseokseen kolmannes kerrallaan. Sekoita joukkoon smetana
· * Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja paista 160 asteisessa uunissa noin 55 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä
Täyte ja kuorrutus:
150 g pekaanipähkinöitä
290 g tummaa suklaata
3 ½ dl kuohukermaa
45 g voita
Koristeluun suklaanauhoja ja siivilöityä kaakaojauhetta
· * Paahda pähkinöitä 180 asteessa noin 8-10 minuuttia. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi.
· * Kiehauta kerma ja palastele suklaa joukkoon, sekoittele varovasti kunnes suklaa sulaa. sekoita joukkoon voi.
· *
Ota seoksesta 2 ½ dl erilleen ja sekoita loppuosaan pähkinärouhe. Anna
seosten hieman jäähtyä. Vatkaa seoksia kunnes ne ovat tarpeeksi paksuja
levitettäväksi
· *
Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Täytä kakku
pähkinäsuklaaseoksella, ja kuorruta sivuun otetulla kuorrutuksella.
Koristele suklaanauhoin ja sirottele pinnalle kaakaojauhetta.
· Suklaanauhoja
saat kun levität sulaa suklaata n. 1 ½ cm leivinpaperisuikaleille,
jotka on asetettu puoliksi esim. kaulimen päälle, jotta niistä tulee
aaltoilevia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, ihanaa kun kommentoit!