perjantai, 13. huhtikuu 2012 (ohje vanhasta blogista)
Bailey´s- juustokakku
Pohja:
n 140g digestive keksejä
50g voita
Täyte:
1/2 levyä tummaa suklaata sulatettuna
1prk flora vispiä
1prk (250g) mascarponejuustoa
1.5dl bailey´s- likööriä
5 liivatelehteä 2dl tomusokeria
Päälle kinuskikastiketta (pehmeään massaan renkaiksi, jonka jälkeen veitsellä reunoilta keskelle vetäen saat marmorikuvion) tai 1/2 levyä suklaarouhetta
* Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa, taputtele pohjaseos leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan pohjalle.
* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutin ajaksi.
* Vaahdota kerma, sekoita siihen mascarpone ja sokerit sekä sulatettu suklaa.
* Kiehauta likööri (varo kiehuu helposti yli!) ja sulata siihen kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet.
* Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
* Laita yöksi hyytymään jääkaappiin. Koristele ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, ihanaa kun kommentoit!