Partiisinpalasen keittiössä kokkaa ja leipoo kotihiiri luovalla otteella ja suurella sydämellä
perjantai 2. tammikuuta 2015
Jäätelötrio
Joulun välipäivien vierailijat pääsivät koekaniineiksi, kun kokeilin uusia jäätelömakuja. (Pahoittelen kuvien huonoa laatua, otin kuvat pikaisesti juuri ennen kuin kiikutin jäätelöt pöytään tarjolle)
Tässä jäätelön perusohje jota voi muokata loputtomasti.
Jäätelö (noin 8 annosta)
2 valkuaista
2 keltuaista
3/4 dl glukoosisiirappia
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
* Vaahdota kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
* Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi
* Vaahdota kolmannessa kulhossa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi
* Yhdistä vaahdot: Vatkaa keltuaisvaahto ja kermavaahto sekaisin, lisää valkuaisvaahto viimeisenä kevyesti nostellen ( älä enää käytä valkuaista lisätessäsi sähkövatkainta, ettei valkuaisvaahto lässähdä)
* Mausta jäätelö haluamallasi tavalla, ja laita esim kakkuvuokaan tai pakastusrasiaan, ja pakasta vähintään 6 tuntia. (4 tunnin pakastuksen jälkeen saat semfreddoa, eli pehmeää jäätelöä)
MUSTIKKAJÄTSKI
1 annos perusjäätelömassaa
5 dl mustikoita
n. 1/2 dl sokeria (tai maun mukaan)
* Soseuta 5 dl mustikoita (tuoreita tai pakastimesta sulatettuja), lisää sokeria maun mukaan,
noin 1/2 dl.
* Sekoita 2/3 mustikkasoseesta jäätelömassaan.
* Kaada noin puolet jäätelömassasta pakastusastiaan. Valuta puolet lopusta mustikkasoseesta jäätelömassan päälle ja tee veitsen kärjellä muutama pyörre niin että jäätelöön syntyy mustikkaraitoja. Kaada sitten päälle loput jäätelömassasta ja loput mustikkasoseesta, tee muutama pyörre, peitä astia ja laita jäätelö pakastimeen.
* Pakasta vähintään 6 tuntia
MANSIKKA-KINUSKIJÄTSKI
1 annos perusjäätelömassaa
3 dl mansikkasurvosta tai noin 4 dl mansikoita soseutettuna
1/2 dl vadelmia
1/2 dl kinuskikastiketta
* Sekoita noin 2/3 mansikkasoseesta ja kokonaiset vadelmat jäätelömassaan.
* Kaada noin puolet jäätelömassasta pakastusastiaan. Valuta puolet lopusta mansikkasoseesta sekä puolet kinuskikastikkeesta jäätelömassan päälle ja tee veitsen kärjellä muutama pyörre niin että jäätelöön syntyy mustikkaraitoja. Kaada sitten päälle loput jäätelömassasta ja loput kinuskikastikkeesta ja mansikkasoseesta, tee muutama pyörre, peitä astia ja laita jäätelö pakastimeen.
* Pakasta vähintään 6 tuntia
SUKLAAJÄTSKI
1 annos perusjäätelömassaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/2 levyä rouhittua tummaa suklaata (Panda)
1/2 dl valmista suklaakastiketta
(1-2 rkl sokeria maun mukaan tarvittaessa)
* Ripottele siivilän läpi kaakaojauhe jäätelömassaan. Sekoita joukkoon myös suklaarouhe. Maista ja lisää sokeria halutessasi.
* Kaada noin puolet jäätelömassasta pakastusastiaan. Valuta puolet suklaakastikkeesta jäätelömassan päälle ja tee veitsen kärjellä muutama pyörre niin että jäätelöön syntyy raitoja. Kaada sitten päälle loput jäätelömassasta ja loput suklaakastikkeesta, tee muutama pyörre, peitä astia ja laita jäätelö pakastimeen.
* Pakasta vähintään 6 tuntia
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, ihanaa kun kommentoit!