Ranskalaistyylisen aterian lisukkeena oli ketettyjen perunoiden ja papujen ohella vihersalaattia (frisee- ja jääsalaattia, viinisuolaheinää, tuoretta pinaattia ja rucolaa) kirsikkatomaatteja, paprikaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, oliiveja ja leipäkrutonkeja. salaatinkastikkeeksi teimme ranskalaisen vinaigrette- kastikkeen.
4 annosta
Valkosipulivinaigrette:
2 rkl Valkoviinietikkaa
4 rkl oliiviöljyä
½ tl
dijonsinappia
1
murskattu valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria* sekoita kaikki ainekset sekaisin ja säilytä peitettynä jääkaapissa tarjoiluun asti. Säilyy useita viikkoja.
Leipäkrutongit:
8 viipaletta paahtoleipää tai muuta vaalea leipää
4 valkosipulin kynttä
n. 3-5 rkl oliiviöljyä
* Kuumenna paistinpannussa oliiviöljy. Paloittele leipä kuutioiksi.
* Kuori valkosipulin kynnet ja viipaloi ne oliiviöljyn joukkoon, kuullota hetki, ja lisää sitten leipäkuutiot pannulle.
* Pyörittele leipäkuutioita niin että ne kostuvat kauttaaltaan oliiviöljyyn, anna paistua niin että ne saavat vähän väriä. Kumoa sitten leipäkuutiot tarjoiluastiaan. Ne tulevat rapeiksi vasta jäähdyttyään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, ihanaa kun kommentoit!