sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Tyrnipiiras


Ohje löytyy jo blogistani, mutta laitan sen nyt tähän uudelleen kuvien kera.



Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl grahamvehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita tai -leseitä
1 tl leivinjauhetta
* vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muut aineet ja painele taikina voideltuun piirasvuokaan. esipaistapaista 200 asteessa noin 10 min
Täyte:
200g vaniljarahkaa tai tavallista rahkaa, ja 2 rkl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria
1 muna
½ dl sokeria ja 1 dl tyrnimarjoja tai 2 dl tyrnihilloa (käytin 1 dl tyrnihilloa ja vajaan desin tyrnejä)
1 tl vaniljasokeria
*sekoita täytteen aineet ja kaada täyte pohjan päälle ja paista vielä 175 asteessa noin 30 minuuttia kunnes täyte on kokonaan hyytynyt ja piiras on kauniin ruskea
*tarjoa jääkaappikylmänä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!