Pizzataikinan tein Ransakalaisen maalaisleivän ohjeella:
Maalaisleipä:
35 g hiivaa
1 rkl karkeaa suolaa
6 dl vettä
17 dl vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä
Täyte:
1 prk paseerattua tomaattia
250 g kalkkunan fileleikkelettä suikaloituna
1 sipuli silputtuna
6 valkosipulin kynttä silputtuna
2 rkl pizzamaustetta
400 g juustoraastetta
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37 astetta), kaada
tilkka siitä murustetun hiivan kanssa kulhoon ja sekoita kunnes hiiva on
liuennut.
2. Lisää loput vedestä sekä suola ja sitten jauhot, vähän
kerrallaan. Työstä koneella 5-7 minuuttia, lisää ihan alustamisen loppuvaiheessa öljy.
3. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa
huoneenlämmössä 2 tuntia.
4. Esikuumenna uuni 250
asteeseen.
5. Valmista täyte. Kuullota sipuli ja valkosipuli. Sekoita kulhossa paseerattu tomaatti pizzamauste, kalkkunasuikaleet ja kuullotetut sipulit.
6. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, ripottele päälle
hieman jauhoja ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat levyiksi, levitä päälle täyte ja juustoraastetta, rullaa tiukaksi rullaksi ja paloittele 5cm paloiksi muffinssivuokiin, ripottele pinnalle juustoraastetta. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
7. Paista 15-20 min.
Voit kiepasuttaa taikinarullan myös renkaaksi leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja kohota hyvin. Tee ennen paistoa taikinaan muutama viilto ja paista 200 asteessa noin 30 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, ihanaa kun kommentoit!