Kukkoa
viinissä (Coq au vin)
Kukkoa viinissä on
ranskalainen klassikkoruoka. Kanapata hautuu meheväksi kannen alla ja saa
punaviinistä täyteläisen maun. Viinikukko on ehdottomasti kokeilemisen
arvoinen!
1 t 10 min ; AKTIIVINEN
30 min PASSIIVINEN 40 min
6 annosta (Valmistettiin kaksinkertainen annos)
2000 g
broilerin
rintaleikkeitä (6 kpl)
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
3 rkl voita
75 g pekonia
250 g salottisipulia
1/2 kpl purjoa
2 kpl porkkanaa
200 g tuoreita
herkkusieniä
4 kpl valkosipulinkynttä
5 dl punaviiniä
3 kpl laakerinlehteä
1 tl timjamia
3 rkl persiljaa
(silputtuna)
Tee näin
-
- Kuivaa broileripalat talouspaperiin ja
mausta ne suolalla ja pippurilla.
- -
Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista
broilerinpalat ja pekoni parissa erässä. Siirrä lihat pataan tai kannelliseen
uunivuokaan.
- - Kuori sipulit. Paloittele halkaistu, huuhdeltu
purjo. Kuori ja pilko porkkanat. Puhdista herkkusienet tarvittaessa ja halkaise
isoimmat halutessasi. Hienonna valkosipulit.
-
- Kuullota kaikki kasvikset vuorotellen
pannulla ja kumoa pataan.
-
- Lisää viini, laakerinlehdet ja timjami.
-
- Anna viinikukon hautua kannen alla liedellä
miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia tai 150-asteisessa uunissa 1 1/2–2 tuntia.
-
Tarkista maku, koristele kanapata
persiljasilpulla ja tarjoa keitetyn riisin, perunoiden tai maalaisleivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos, ihanaa kun kommentoit!