Pääsin hakemaan leivontapaketin vähän jälkijunassa postin kömmähdyksen vuoksi. Parini oli keräännyt paketin täyteen vaikka mitä ihanaa; teemaksi hän oli valinnut toivomukseni mukaan mökkeilyyn sopivia herkkuja. Hyvää kannatti odottaa!
Paketissa oli vaikka mitä:
- Jälleen ihanasti vihon muotoon koottu reseptikokoelma ja kirje. Reseptit rouheisiin porkkanaleipäsiin, kirsikkamuffinsseihin ja teekekseihin
- muffinssivuokia
- graham- vehnäjauhoja
- kurpitsansiemeniä
- kaunitä servettejä
- hasselpähkinöitä
- fariinisokeria
- Fazerin sininen rusina-pähkinä suklaalevy ja punainen royalpatukka, (mun lempparisuklaat!)
- mantekimassaa
ISO KIITOS JA HALAUS SINULLE,KIRSI-RIKSI ELÄMÄ EI OLE PELKKÄÄ LEIPOMISTA- BLOGISTA KULUNEISTA KOLMESTA KUUKAUDESTA!!!
AIVAN IHANIA JA AJATUKSELLA KOOTTUJA PAKETTEJA OVAT OLLEET KAIKKI KOLME.
Minun pakettini matkustivat Annelle Annen puuhailut- blogiin.
Nyt toivotan koko sly- ringille oikein hyvää kevättä ja kesää! Elämässä on nyt meneillään niin paljon muuta, etten osallistu seuraavaan sly- kierrokseen.
Suuret kiitokset myös ihanalle Piia- emolle tästä sly- kierroksesta!
Partiisinpalasen keittiössä kokkaa ja leipoo kotihiiri luovalla otteella ja suurella sydämellä
sunnuntai 19. huhtikuuta 2015
torstai 16. huhtikuuta 2015
"Mister Estinholen keitto"
Joskus reseptit saavat nimensä sattumalta. Ja jos ruoka jota reseptillä tehdään osoittautuu herkulliseksi, sattumalta syntynyt nimi jää elämään.
Näin kävi eräänä arki-iltana, kun jääkaapista löytyi broilerin jauhelihaa sekä erilaisia juureksia, ja kuivakaapista tetrapakkaus paseerattua tomaattia ja kiemurapastaa. Päätin tehdä jonkinlaisen keiton näistä aineksista. Keittoa valmistaessani tytär kysyi, että mitä on ruuaksi, ja kerroin tekeväni jotakin minestronekeiton tapaista. Tytär kuuli että valmistan Mister Estinholen keittoa, ja tuo nimi jäi elämään. Kuopukselle olikin oikeastaan helpompi myydä ruoka tällä uudella nimellä. Keitosta tuli koko perheen suosikki, joten kirjoitin ohjeen ylös, jotta osaan tehdä samanlaista keittoa toisenkin kerran.
Näin kävi eräänä arki-iltana, kun jääkaapista löytyi broilerin jauhelihaa sekä erilaisia juureksia, ja kuivakaapista tetrapakkaus paseerattua tomaattia ja kiemurapastaa. Päätin tehdä jonkinlaisen keiton näistä aineksista. Keittoa valmistaessani tytär kysyi, että mitä on ruuaksi, ja kerroin tekeväni jotakin minestronekeiton tapaista. Tytär kuuli että valmistan Mister Estinholen keittoa, ja tuo nimi jäi elämään. Kuopukselle olikin oikeastaan helpompi myydä ruoka tällä uudella nimellä. Keitosta tuli koko perheen suosikki, joten kirjoitin ohjeen ylös, jotta osaan tehdä samanlaista keittoa toisenkin kerran.
Mister Estinholen keitto
eli minestronekeittoa mukaellen
Ohje 5 litran kattilalliseen
Ohje 5 litran kattilalliseen
800g broilerinjauhelijaa
suolaa, jauhettua mustapippuria,
jauhettua maustepippuria, valkosipulijauhetta
1 sipuli
5 valkosipulin kynttä
1 tl sokeria tai hunajaa
sweet hot chili- kastiketta 2 rkl
1 tl currya
2 tl worsestershire - kastiketta
2 punajuurta
5 suurta perunaa
3 suurta porkkanaa
pala lanttua
2-3 dl makaronia
2 dl yrttimaustettua paseerattua
tomaattia (tai maustamatonta ja 1/2 rkl pizzamaustetta)
1 rkl viinietikkaa
1 rkl hunajaa
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl kuivattua persiljaa
1 rkl kuivattua tilliä
3 laakerinlehteä
öljyä paistamiseen
-
Kuumenna 1/3
kattilallista vettä, laita joukkkoon paseerattu tomaatti ja laakerin lehdet
-
paista
jauheliha öljytilkassa, mausta suolalla, valkosipulijauheella ja pippureilla, kaada
jauheliha kattilaan
-
Silppua sipuli
ja valkosipuli, paista läpikuultavaksi paistinpannussa öljyssä, jossa ripaus
sokeria, currya sekä chilikastike ja pippurijauheita. Kuori ja suikaloi
punajuuret ja paista niitä hetki pannulla sipulien kanssa. Kaada seos
kattilaan, ja kaada kuumaan pannuun vettä 2 mukillista, ja kaada vesi sitten
kattilaan – näin saat kaikki maut pannusta talteen
-
Lisää kattilaan
suola (1 ½ tl), pippuria, yrttimausteet,
1 rkl hunajaa sekä viinietikka ja worsestershire- kastike
-
kuori kasvikset,
lohko peruna, ja suikaloi porkkana ja lanttu, lisää kasvikset kattilaan, keitä
hiljalleen kymmenisen minuuttia, lisää pasta sekä vettä niin että kattila on lähes täynnä.
Keitä kunnes pasta ja kasvikset on kypsiä. Maista,
lisää tarvittaessa suolaa.
sunnuntai 5. huhtikuuta 2015
Suklaakakku
Tässä on meidän perheen suosikki suklaakakku. Ohjeeseen olen yhdistänyt kaikki suosikkielementit: Rakkaan anoppini erinoimaisen Kaakokakun (joka on hyvää myös itsestään), herkullisen suklaakreemin, (jota yhdesssä välissä ja kakun pinnassa kermavaahdon alla) , ja mustikkahillon
Kaakaokakku
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl soodaa
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
- 4 dl sokeria
- 1tl vaniljasokeria
- 2 dl maitoa
- 2 munaa
- 1,5 dl voisulaa
* sekoita kuivat aineet keskenään
* Lisää maito, munat ja voisula, sekoita taikina tasaiseksi
* Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, laita taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 1 tunti.
Toisessa välissä suklaakreemi, toisessa rasiallinen Saarioisen mustikkamarmeladia (a´180g)
suklaakreemi:
80g voita
3,5 dl tomusokeria
1 levy pandan maitosuklaata ( alkuperöisessä ohjeessa 3 royal- maitosuklaapatukkaa, kannattaa kokeilla, jos royal-patukoita on saatavilla)
3 rkl kaakaojauhetta
120g maustamatonta tuorejuustoa
- vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa
- lisää sulatettu suklaa, kaakaojauhe ja tuorejuusto
- vatkaa tasaiseksi ja pidä huoneenlämmössä
Vähän vielä suklaakoristeluita ennen tarjolle laittoa.
Kaakaokakku
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl soodaa
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
- 4 dl sokeria
- 1tl vaniljasokeria
- 2 dl maitoa
- 2 munaa
- 1,5 dl voisulaa
* sekoita kuivat aineet keskenään
* Lisää maito, munat ja voisula, sekoita taikina tasaiseksi
* Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka, laita taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 1 tunti.
Toisessa välissä suklaakreemi, toisessa rasiallinen Saarioisen mustikkamarmeladia (a´180g)
suklaakreemi:
80g voita
3,5 dl tomusokeria
1 levy pandan maitosuklaata ( alkuperöisessä ohjeessa 3 royal- maitosuklaapatukkaa, kannattaa kokeilla, jos royal-patukoita on saatavilla)
3 rkl kaakaojauhetta
120g maustamatonta tuorejuustoa
- vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin kanssa
- lisää sulatettu suklaa, kaakaojauhe ja tuorejuusto
- vatkaa tasaiseksi ja pidä huoneenlämmössä
Vähän vielä suklaakoristeluita ennen tarjolle laittoa.
Tunnisteet:
Juhlat,
Pääsiäinen,
Suklaiset jutut,
Täytekakut
Pääsiäisen Mango- juustokakku (sly 30)
Salaiselta leivontaystävältä sain ohjeen ja tarpeet tähän ihanan raikkaaseen pääsiäisherkkuun. Koristelu ei onnistunut ihan niin hyvin kun olisin tahtonut, mutta tuli varmaan kuitenkin selväksi että pajunkissoista on kyse. Valkosuklaa ei oikein suotunut kanssani yhteistyöhön. Ihanaa kun oli paljon vieraita, niin sain tilaisuuden tehdä tätä herkkua!
Mango- juustokakku
Pohja:
200 g digestive- keksejä
75 g voita
* murskaa keksit, ja sekoita keksimurskaan voisula. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle pingotetun leivinpaperin päälle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
Täyte:
4 liivatelehteä
300-400 g maustamatonta tuorejuustoa
1- 1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2,5 rkl sitruunamehua
2-3 dl kuohukermaa
2 rkl kiehuvaa vettä
* Liata liivakot likoamaan väljään veteen
* vaahdota kerma, lisää tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu, sekoita hyvin.
* Liota phmenneet liivakot kiehuvaan vesitilkkaan, ja kaada liivateliemi nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen.
* Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.
Pintakiille:
2 dl mangososetta
2 rkl kiehuvaa vettä
2 liivatelehteä
* Laita liivakot likoamaan vähintän 5 minuutiksi.
* Liota liivakot kiehuvaan vesitilkkaan, ja lisää sitten joukkoon mangosose.
* Kaada seos lusikalla valelleen hyytyneen täytteen päälle. Anna hyytyä vähintään 1/2 tuntia.
* Koristele, ja tarjoile
Kiitos ohjeesta, sly:ni!
Tunnisteet:
Hedelmät,
Herkkua hedelmistä,
Juhlat,
Juusto- ja hyydykekakut,
Pääsiäinen,
Sly 30
Pataleipä
Tästä ei leivän tekeminen enää helpommaksi muutu!
Pataleivän taikinaa ei tarvitse vaivata eikä vahtia, se tulee meheväksi, juurevaksi, rapeakuoriseksi leiväksi lähes itsestään. Taikina on kätevää tehdä illalla valmiiksi, ja jättää odottamaan. Aamulla ei tarvitse kuin lämmittää uuni kulhoineen, ja paistaa leipä.
Leivän voi paistaa lähes missä tahansa uunin kestävässä astiassa. Nämä leivät paistuivat tavallisissa Kermansaven ruskeissa keraamisissa kulhoissa.
Pataleipä (yksi leipä)
7 dl jauhoja Laiton 3,5 dl vehnäjauhoja, 2 dl ruisjauhoja ja 1,5 dl ruishiutaleita (Hyvä tulee, laitat mitä vain, esim. puolet vehnäjauhoja, ja puolet jotakin muita jauhoja, ryynejä, siemeniä, pähkinöitä, mitä sattuu olemaan saatavilla)
0,5 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
3,5 dl vettä
* sekoita kuivat aineet keskenään
* lisää vesi, ja sekoita tasaiseksi.
* Peitä taikinakulho tiiviisti kelmulla, ja jätä huoneenlämpöön tekeytymään 12 tunniksi
* 12 tunnin jälkeen...
* Laita kulho, jota aiot käyttää, uunin. Kuumenna uuni kulhoineen 225 asteeseen.
* Pyöräytä leipätaikina pientä määrää jauhoja apuna käyttäen kakkaraksi, ja kumoa se kulhoon. Peitä kulho esim nurin päin käännetyllä lautasella.
* Paista leipää ensin kannen alla 30 min ja sen jälkeen vielä ilman kantta 15 min.
* Kun kulho on kuumennettu etukäteen, leipä irtoaa kulhosta vaivattomasti, etkä tarvitse lainkaan rasvaa.
Pataleivän taikinaa ei tarvitse vaivata eikä vahtia, se tulee meheväksi, juurevaksi, rapeakuoriseksi leiväksi lähes itsestään. Taikina on kätevää tehdä illalla valmiiksi, ja jättää odottamaan. Aamulla ei tarvitse kuin lämmittää uuni kulhoineen, ja paistaa leipä.
Leivän voi paistaa lähes missä tahansa uunin kestävässä astiassa. Nämä leivät paistuivat tavallisissa Kermansaven ruskeissa keraamisissa kulhoissa.
Pataleipä (yksi leipä)
7 dl jauhoja Laiton 3,5 dl vehnäjauhoja, 2 dl ruisjauhoja ja 1,5 dl ruishiutaleita (Hyvä tulee, laitat mitä vain, esim. puolet vehnäjauhoja, ja puolet jotakin muita jauhoja, ryynejä, siemeniä, pähkinöitä, mitä sattuu olemaan saatavilla)
0,5 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
3,5 dl vettä
* sekoita kuivat aineet keskenään
* lisää vesi, ja sekoita tasaiseksi.
* Peitä taikinakulho tiiviisti kelmulla, ja jätä huoneenlämpöön tekeytymään 12 tunniksi
* 12 tunnin jälkeen...
* Laita kulho, jota aiot käyttää, uunin. Kuumenna uuni kulhoineen 225 asteeseen.
* Pyöräytä leipätaikina pientä määrää jauhoja apuna käyttäen kakkaraksi, ja kumoa se kulhoon. Peitä kulho esim nurin päin käännetyllä lautasella.
* Paista leipää ensin kannen alla 30 min ja sen jälkeen vielä ilman kantta 15 min.
* Kun kulho on kuumennettu etukäteen, leipä irtoaa kulhosta vaivattomasti, etkä tarvitse lainkaan rasvaa.
keskiviikko 25. maaliskuuta 2015
Mascarpone- persikkapiirakka ( sly 30)
Tytär (10v) halusi leipoa itse jotakin, ja sly- paketista tuli sopivasti ainekset ja ohje persikkapiirakkaan. Ohjeessa olevat smartiesit unohtuivat kauppaan, mutta oikein herkkua oli ilman niitäkin! Vehnäjauhoista puolet laitettiin graham- jauhoja, ja vuoka leivitettiin kaurahiutaleilla, mistä johtuu piirakkataikinan hieman rustiikki ilme.
Mascarpone- persikkapiirakka
pohja:
4 1/2 dl vehnäjauhoja ( laitettiin puolet grahamjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
225 g voita
1 muna
* sekoita kuivat aineet keskenään
* nypi kylmä voi jauhoihin ja lisää muna. sekoita nopeasti.
* laita taikina kelmuun ja 30 minuutiksi jääkaappiin
* Leivitä piirakkavuoka, vuoraa vuoka kauttaaltaan taikinalla, tee haarukalla muutama reikä taikinapohjaan, laita piirasvuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi
täyte:
250g mascarponea
500g rahkaa
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
6 persikan puolikasta ( tytär laittoi koko tölkillisen)
1 dl mini smartieseja ( jäi tällä kertaa pois)
* Kuutioi persikka ( tytär halusi tehdää koristeellisen piiraan, ja hän teki persikasta viipaleita jotla asetteli täytteen päälle)
* Sekoita kaikki aineet keskenään, karkeista vain puolet
* Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja tasoita, ripottele päälle loput smartiesit
* Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 min.
* Jäähdytä ja nauti
Kiitos herrrrrrrkullisesta ohjeesta salainen ystäväni!
Tunnisteet:
Herkkua hedelmistä,
Makeat piirakat ja tortut,
Pääsiäinen,
Sly 30
torstai 19. maaliskuuta 2015
Sly 30 - Maaliskuun paketti
Jälleen kerran tuli niin ihana paketti, että oikein hengästyttää! Todella runsas ja loppuun asti mietitty huikea kokonaisuus oli seuraavanlainen:
- kaunis keltakantinen vihkonen, jossa kirje ja ohjeet persikkapiiraaseen, mangopannacottaan, ja mangojuustokakkuun. Ihania ohjeita, jotka menevät varmasti kokeiluun.
- tölkilliset mangoa ja persikkaa (Täytyykin pistää nämä talteen, jotta säilyvät leipomuksiin. Muuten voi käydä niin, että perheen herkkusuut popsivat säilykkeet välipalaksi. Persikka ja mango on koko perheen suosikkeja, tuoreena ja säilykkeenä)
- digestivekeksejä ( näistä tulee se paras juustokakun pohja)
- liivatelehtiä
- hyytelösokeria
- sitruunamehua
- vaniljasokeria
- bonnen mangososetta (tosi hienoa, en ole ennen näitä bonnen soseita kokeillutkaan, vaikka olen paljon niistä kuullut kehuja. Kiva päästä itsekin nyt kokeilemaan)
- rairuohon siemeniä ja ruohomunia, sekä pikku suklaapatukat lapsille (Lapset riemuitsee ja kiittää!)
Niin hieno paketti jälleen!
Oikein SUURI kiitos ja halaus sinulle, salainen ystäväni!
ps. Pahoittelen keittiön ja leivontablogin hiljaiseloa viimekuussa, meillä oli perheessä surua, enkä saanut toimeksi tehdä kovin paljon keittiössä. Viimekuussa saamani reseptit menevät myös kokeiluun mahdollisimman pian, kun arki lähtee tästä jälleen rullaamaan.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)