sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen Mango- juustokakku (sly 30)


Salaiselta leivontaystävältä sain ohjeen ja tarpeet tähän ihanan raikkaaseen pääsiäisherkkuun. Koristelu ei onnistunut ihan niin hyvin kun olisin tahtonut, mutta tuli varmaan kuitenkin selväksi että pajunkissoista on kyse. Valkosuklaa ei oikein suotunut kanssani yhteistyöhön. Ihanaa kun oli paljon vieraita, niin sain tilaisuuden tehdä tätä herkkua!

Mango- juustokakku

Pohja:
200 g digestive- keksejä
75 g voita

* murskaa keksit, ja sekoita keksimurskaan voisula. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle pingotetun leivinpaperin päälle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.

Täyte:
4 liivatelehteä
300-400 g maustamatonta tuorejuustoa
1- 1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2,5 rkl sitruunamehua
2-3 dl kuohukermaa
2 rkl kiehuvaa vettä

* Liata liivakot likoamaan väljään veteen
* vaahdota kerma, lisää tuorejuusto, sokerit ja sitruunamehu, sekoita hyvin.
* Liota phmenneet liivakot kiehuvaan vesitilkkaan, ja kaada liivateliemi nauhana täytteen joukkoon kokoajan sekoittaen.
* Kaada täyte keksimurupohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.

Pintakiille:
2 dl mangososetta
2 rkl kiehuvaa vettä
2 liivatelehteä
* Laita liivakot likoamaan vähintän 5 minuutiksi.
* Liota liivakot kiehuvaan vesitilkkaan, ja lisää sitten joukkoon mangosose.
* Kaada seos lusikalla valelleen hyytyneen täytteen päälle. Anna hyytyä vähintään 1/2 tuntia.
* Koristele, ja tarjoile

Kiitos ohjeesta, sly:ni!


3 kommenttia:

  1. Ompas kaunis koristelu =) ja varmasti hyvää!

    VastaaPoista
  2. On todella kaunis kakku.... älä ole turhan kriittinen itsellesi =)

    VastaaPoista
  3. Samaa mieltä edellisten kanssa. Kyllä tuota kehtaa tarjoilla vieraillekin.

    VastaaPoista

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!