sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Sima


Perinteinen sima (valmistus viiden litran astiassa)

5 litraa lämmintä vettä
250 g fariinisokeria
250g sokeria
3 sitruunan mehu ja yhden sitruunan kuoret
1/5 tl hiivaa (tai lusikan kärjellinen kuivahiivaa)
pullotukseen sokeria ja rusonoita

- Kiehauta osa vedestä ja kaada se sokereiden päälle
- pese yksi sitruuna käsitiskiaineella ja tiskiharjalla (ellei ole luomu sitruuna), huuuhtele hyvin ja ota perinankuorimaveitsellä kuoresta suikaleita. Purista tämän jälkeen kaikista sitruunoista mehu. Lisää mehu ja kuorisuikaleet seokseen.
- Lisää loput vedestä, ja hiiva pieneen vesitilkkkaan liotettuna. HUolehdi että vesi on riittävän lämmintä, jotta käyminen lähtee käyntiin. Laita astian päälle kansi väljästi niin että sima saa vähän ilmaa. Anna tekeytyä seuraavaan päivään.
_ Pullota sima seuraavana päivänä; laita pullojen pohjalle noin 5 kpl rusinoita ja 1 tl sokeria, ja kaada sima siivilän läpi pulloihin.
- Anna kypsyä 2-5 päivää. HUoneenlämmössä kypsyy parissa päivässä, viileässä noin viikossa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!