torstai 29. tammikuuta 2015

Pullaa monella tyylillä


Lasten kanssa pidettiin pullapäivä. Tein litran pullataikinan ja täytteenä oli dallas- pullatäytettä ja kanelilla maustettua omenasosetta jossa oli seassa (noin 1/3 määrästä) kaupan omenamarmeladia. Omenasosetta oli n. puoli litraa, ja omenamarmeladia 250 g:n rasia, sokeria ei tarvinnut lisätä, kanelia oli 1,5 tl. (pelkkä itse tehty omenasose ei pysy uunissa kasassa vaan leviää pitkin uunia, marmeladi auttaa pitämään soseen leivonnaisen sisässä)

TÄSTÄ löytyy minun luotto- pullataikinaresepti, jolla pullat aina onnistuu.Dallaspulla- täyte:

100g pehmeää, lähes sulaa voita
1 pss vaniljakastikeaineksia
1/2 dl sokeria
200g rahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 muna

Itse tykkään käyttää tätä vaniljakastikejauhetta, se maistuu semmoiselle perinteiselle vaniljakastikkeelle.

 Tämmöisiä juttuja litran pullatakinasta ja täytteistä syntyi:

34 kappaletta omena-vaniljapuusteja.  Taikina kaulitaan ja täytetään korvapuustien tapaan, väliin ensin dallas- täyte, ja sitten päälle omenasose. Leikataan 5cm  paloiksi. Palat laitetaan pystyyn muffinssivuokiin. Muffinssipelti on tässä ihan ehdoton että pullat pysyy muodossaan. Annetaan kohota, voidellaan munalla, ja ripotellaan päälle raesokeria. Paistetaan n.20 min. 225 asteessa....12 kpl Omena- dallaspullia. Leivotaan ensin pikkupullia, ja annetaan niiden kohota. Sitten painetaan jauhotetulla mukin pohjalla pullien keskelle kolo. Seuraavaksi voidellaan reunat munalla, ja lopuksi täytetään. Alla dallas- täyte, ja päällä omppusosetta.


Aina yritän kovasti tehdä pieniä pullia, mutta se ei vain yksinkertaisesti meinaa onnistua. Aina ne vaan tulevat suuriksi. :) Alla lusikka mittakaavana


Lopuksi vielä pelkästä omenasoseesta ja pullataikinasta tein kukkapullan.Se, miten tämä tehdään, on hieman vaikea selostaa sanallisesti. Niinpä laitan tähän linkin josta voit käydä katsomassa kuinka syntyy kukkapulla.
TÄSSÄ linkki.

Voitelun jälkeen ripsautin kanelia ja raesokeria pinnalle.. Paisto 200 asteessa noin puoli tuntia uunin alimmalla tasolla.


Ja näin muhkea siitä sitten tuli.


1 kommentti:

  1. Hei! Herkullisen näköisiä pullia ja olen ettiny dallaspulliin täyteohjetta, kiitos siitä.

    VastaaPoista

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!