Jos jääkaappiin on jäänyt piimää, viiliä, jukurttia, rahkaa tai mitä tahansa hapanmaitotuotetta, jonka päiväykset ei enää houkuttele nauttimaan tuotetta tuoreeltaan, mutta joka ei kuitenkaan ole vielä pilalla, niin tässä on oiva ohje jolla saa purnukat jääkaapista pois kuleksimasta.

Ohje on tosi helppo. Kaikki aineet vain sekoitetaan. Mausteita ja muita juttuja voi lisätä taikinaan mielen mukaan. Täydellisimmillään tämä piimä-maustekakku on uunipellille piirakaksi tehtynä raparperin tai happamien viinimarjojen kanssa paistettuna ja vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera nautittuna. Lauantaina tein kakun täytekakkuvuokaan, ja nakkasin joukkoon hieman säilykepersikoita ja mustikoita sekä  valmista kinuskikastiketta. Pomeranssia minulla ei ollut, ja korvasin sen kanelilla. nesteenä oli piimä ja säilykepersikoiden liemi. Hyvää tuli!

Äidin piimäkakku

3 dl piimää, hapanta kermaa, viiliä tms
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl pomeranssinkuorta
(1 dl rusinoita)
1 dl voisulaa
(marjoja, hedelmiä tms.)
Uuni: 175 astetta, kakkuvuoassa 70-80 min, uunipellillä 45 min.
Kaikki aineet sekoitetaan, vuoka voidellaan ja leivitetään ja taikina kaadetaan vuokaan ja paistetaan tai taikina kaadetaan uunipellille leivinpaperin päälle, marjat päälle ja uuniin.