perjantai 13. helmikuuta 2015

Makusiirapit maustaa jäätelön

Sly- 30 ringin sponsorina toimii Modo, joka on lahjoittanut kokeiltavaksi erilaisia makusiirappeja. Arpa suosi minua ja sain kotiin kannettuna paketin, jossa oli vaahterasiirappi - ja kirsikkamakusiirapit. Kiitos Modo ja sly- emot!



 Vaahterasiirapin makuisen siirapin tuoksu toi mieleen  saksanpähkinäjäätelön, joka on yksi suosikkijäätelöistämme. Niinpä päätin kokeilla tehdä itse tuota herkkua.



Kirsikkamakusiirappi pääsi myös kokeiluun saman tien, makuparinaan vadelmaa.



Näin jäätelö syntyi luottojäätelöohjeellani, joka ei tarvitse jäätelökonetta:

Jäätelön perusohje (noin 8 annosta)

2 valkuaista
2 keltuaista
3/4 dl glukoosisiirappia
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

* Vaahdota kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
* Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja glukoosisiirappi kuohkeaksi vaahdoksi
* Vaahdota kolmannessa kulhossa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi
* Yhdistä vaahdot: Vatkaa keltuaisvaahto ja kermavaahto sekaisin, lisää valkuaisvaahto viimeisenä kevyesti nostellen ( älä enää käytä valkuaista lisätessäsi sähkövatkainta, ettei valkuaisvaahto lässähdä)
* Mausta jäätelö haluamallasi tavalla, ja laita esim kakkuvuokaan tai pakastusrasiaan, ja pakasta vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli. (4 tunnin pakastuksen jälkeen saat semfreddoa, eli pehmeää jäätelöä)

Saksanpähkinä - vaahterasiirappijäätelö

Yksi annos perus jäätelömassaa
1,5 dl saksanpähkinöitä
3/4 dl vaahterasiirappi - makusiirappia

* rouhi pähkinät ja paahda niitä rasvattomalla kuumalla pannulla muutama minuutti
* kaada makusiirappi kulhoon kuuman pähkinärouheen päälle ja anna jäähtyä
* Valmista jäätelö, ja sekoita pähkinä- makusiirappiseos jäätelömassan joukkoon. Jos haluat hieman marmorikuviota jäätelöön, älä sekoita muutakuin muutaman kerran, jolloin siirapista jää jäätelöön raitoja. Kaada pakastusastiaan ja pakasta vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.



Kirsikka- vadelmajäätelö

Yksi annos perus jäätelömassaa niin että siinä on vain 1 dl kermaa
2,5 dl jäisiä vadelmia
3/4 dl kirsikka- makusiirappia
1 dl turkkilaista maustamatonta jogurttia

* kaada makusiirappi hieman rouhittujen jäisten vadelmien päälle, ja anna vadelmien marinoitua jäätelömassan valmistamisen ajan
* Valmista jäätelö, ja sekoita siihen jogurtti. Sekoita sitten vadelma-makusiirappiseos jäätelömassaan muutaman kerran kevyesti lusikalla pyöräyttäen, mutta jätä muutama ruokalusikallinen sivuun.
* Kaada jäätelömassa pakastusrasiaan, ja tiputtele loput vadelma- makusiirappiseoksesta vuokaan jäätelömassan päälle pisaroiksi. Tee muutama pyörre veitsen kärjellä saadaksesi marmorikuvion.
* Pakasta vähintään 6 tuntia, mieluiten yön yli.



Siis voi nam! Molemmat jäätelöt veivät kielen mennessään, onpa kiva kun sain mahdollisuuden kokeilla makusiirappeja jäätelöihin, kokeilu ei jäänyt viimeiseksi. Saksanpähkinä- vaahterasiirappijäätelön maku oli hyvin lähellä kaupan vastaavaa tuotetta. Kirsikka ja vadelma sopivat makuina täydellisesti yhteen, ja jogurtti teki jäätelöstä ihanan raikasta ja samalla täyteläistä. Suosittelen kokeilemaan! Lisäaineilla kyllästetyt kaupan jäätelöt ovat historiaa, nyt kaikki tekemään itse jäätelöä!
:)

7 kommenttia:

  1. Jäätelösi näyttävät aivan ihanilta! ♥

    VastaaPoista
  2. Voi että kun tuo vaahterasiirappi-saksanpähkinäjäätelö vie jo kuvassa kielen mennessään :P Ihanaa että tuotteita kokeilit ja pitääkin keksiä itse niille käyttöä ja käydä kaupasta etsimässä pullo =)

    VastaaPoista
  3. Maistuvia testauksia!
    Kirsikka kiinnostaisi, kun ne ovat käden ulottuvilla, kunhan puut heräävät talviunestaan!

    VastaaPoista
  4. Oioioi..miten olet onnistunutkaan näissä kuvissasi - oli jo pakko nielaista tyhjää...taidankin kokeilla tuota vaahterasiirappijätskiä!

    VastaaPoista
  5. Olipas ihanoita herkkuohjeita, otanpa talteen! Ruokakuvaus on vaikea laji, mutta olet siinäkin onnistunut, vesi tulee kielelle.

    VastaaPoista

Kiitos, ihanaa kun kommentoit!